Zonnepanelen: de zon schijnt, doe er uw voordeel mee!

De dagen worden langer en het aantal zonuren neemt toe. Doet u er uw voordeel al mee? Mensen die zonnepanelen hebben geïnstalleerd, zien op hun zonnepanelenapp de opbrengst oplopen en dus hun energiekosten omlaag gaan!

Zonnepanelen op twee huizen

Al meer dan 1,5 miljoen Nederlandse huizen hebben zonnepanelen op het dak. En met de toegenomen kosten voor stroom gaan steeds meer twijfelaars alsnog overstag. Met zonnepanelen helpt u immers niet alleen het milieu, maar ook uw portemonnee!

Hoog rendement

Uiteraard moet u eerst investeren, maar het rendement van zonnepanelen is aanzienlijk hoger dan de rente die u op uw spaargeld krijgt. Zeker met de huidige energieprijzen! Omdat u dit jaar de btw nog terugkrijgt, is de aanschaf van zonnepanelen relatief voordelig. En extra stroom mag u nog altijd tegen een interessante vergoeding terugleveren aan het energienetwerk.

Met een gemiddelde aanschafprijs van € 4.000 tot € 8.000 – afhankelijk van de grootte van uw dak en het soort panelen – wilt u uw zonnepanelen natuurlijk goed verzekeren. Daarom hebben wij de belangrijkste weetjes voor u op een rij gezet.

Vaste zonnepanelen

Als u een koophuis heeft en uw zonnepanelen zijn goed vastgezet, vallen ze in principe onder de opstalverzekering. Eigenlijk geldt dit voor alles wat stevig vastzit aan uw huis.

Waar u wel op moet letten, is of het verzekerde bedrag nog klopt. Zonnepanelen zijn zoals gezegd een investering, waardoor het nodig kan zijn om de herbouwwaarde van uw huis aan te passen. Meld het ons daarom altijd als u zonnepanelen heeft geplaatst.

Niet-vaste zonnepanelen

Heeft u losliggende zonnepanelen, bijvoorbeeld omdat u een plat dak heeft of omdat ze zijn gemonteerd door middel van een kliksysteem? Dan vallen uw zonnepanelen waarschijnlijk niet onder de opstalverzekering. Wel bestaat de mogelijk dat uw inboedelverzekering eventuele schade dekt. Twijfelt u hierover? Vraag het dan even bij ons na.

Huurhuis

Als u in een huurhuis woont, heeft u zelf geen opstalverzekering. In dat geval kunt u uw eigen zonnepanelen meestal verzekeren op uw inboedelverzekering door middel van een zogenoemd huurdersbelang. Wilt u hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.